Щоб поїздка на автобусі була дійсно комфортною, до неї потрібно підготуватися заздалегідь. Почнемо з 5 базових правил!

1. Обирайте зручне місце

Тут немає однозначно правильного варіанту, адже у всіх свої переваги. Але є нюанси!

  • Місце біля вікна обіцяє вам розкішні краєвиди і прекрасні пейзажі під час подорожі. Якщо ви втомилися, на скло можна обпертися або покласти голову. У вікно зручно вперти подушку для шиї. Зате з місця в проході буде зручніше виходити, а ще можна витягнути ноги в сторону.
  • Спереду перед вами не буде спинки іншого крісла. Тут краще дихається, менше трясе, ніхто не відкидається вам на коліна. Але в той же час всі фари із зустрічної смуги будуть бити точно вам в очі. І будьте обережні, якщо вас заколисує від виду звивистої дороги. Позаду – простора гальорка, яку полюбляють компанії. У сидінь в проході завжди багато місця для ніг. Але там сильніше трясе і не можна відкинути спинку.

2. Подбайте про сон

Якщо на вас чекає довгий переїзд, обов’язково запасіться дрібницями для сну. Спеціальна автомобільна подушка врятує від затерплої шиї і дозволить дійсно виспатися. Зверніть увагу на надувні моделі – вони складаються в маленький мішечок.

Тонкий флісовий плед майже нічого не важить і займає мінімум місця, зате він зігріє, якщо вночі буде холодно. У деяких районах (наприклад, в гірській місцевості) перепади температури в дорозі можуть доходити до 10 градусів. І не забудьте пов’язку для очей та беруші, якщо потрібно!

3. Не забудьте про гігієну

Обов’язково візьміть в автобус вологі і сухі серветки та санітайзер. У вас не буде можливості регулярно вмиватися і мити руки. Навіть якщо салон оснащений туалетною кабіною – це не дуже зручно. Але вам напевно захочеться перекусити, попити або просто протерти обличчя від пилу.

4. Візьміть засоби від захитування

Зараз в аптеках повно засобів проти захитування в транспорті. Це таблетки, пластирі, спеціальні браслети. Якщо переймаєтеся, візьміть кілька різних варіантів. Обов’язково пообідайте перед поїздкою, але уникайте занадто жирної, солодкої і важкої їжі. Можете взяти з собою ментолові або цитрусові льодяники, апельсин, кисле яблуко або воду з лимоном і м’ятою.

5. Вибирайте автобус правильно

Транспортний засіб потрібно вибирати з урахуванням тривалості та дальності поїздки, кількості осіб, об’єму багажу, наявності дітей та інших нюансів.
Нагадуємо, що наші автобуси обладнані сучасними засобами, що дозволяють зробити поїздку комфортною, особливо в такі спекотні дні:
– індивідуальний клімат-контроль
– регулювання крісла
– освітлення місця
– зарядка телефону
– кава/чай
– біотуалет